Routebeschrijving Bremer Wildernis

Een printbare versie van bovenstaande routebeschrijving vindt u hier (PDF).
De exacte locatie van de ingang is in Google Maps gemarkeerd. U kunt hier een route naar toe laten uitstippelen, te voet, te fiets of te paard.

Het adres waar u op kunt navigeren is Noorderreed 22 in Sondel. Dit is het adres van de Tuin bij de Wildernis. Links van de Tuin bij de Wildernis loopt een weggetje (genaamd De Bremer Wildernis) het bos in dat leidt naar een slagboom en een kleine parkeerplaats aan uw rechterhand. Vanaf daar volgt u het verharde (fiets)pad rechtdoor het bos in. Na zo’n 600 meter vindt u de ingang van de begraafplaats aan uw rechterhand.

Openbaar vervoer

Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis aan De Bremer Wildernis in Sondel is te bereiken met het OV.

  1. Vanaf busstation Bolsward stapt u in lijn 44 naar Balk Harich rotonde die u in exact een uur naar halte Kruspaed in Sondel brengt.
  2. Vanaf deze halte is het nog een stevige wandeling van zo’n 15 minuten over het Kruspaed naar de Noorderreed, vanwaar u linksaf slaat naar de ingang van het bos De Bremer Wildernis en daar het verharde (fiets)pad rechtdoor het bos in volgt.
  3. Na zo’n 500 meter vindt u de ingang van de begraafplaats aan uw rechterhand.

Eigen vervoer

  1. Komend vanaf bijna alle richtingen richting Almere/Joure gaat u op de A6 bij afslag 17 naar Lemmer de snelweg af.
  2. Hierna draait u de rondweg N359 richting Lemmer/Balk op.
  3. Neem na 8,8 kilometer de derde afslag op de rotonde naar de Jacobus Boomsmastraat.
  4. U rijdt door het dorp Sondel en slaat na 2,3 kilometer rechtsaf, het Kruspaed op.
  5. Na 660 meter draait u de Noorderreed op en slaat na 30 meter linksaf, het pad De Bremer Wildernis in dat leidt naar een slagboom en een kleine parkeerplaats aan uw rechterhand.
  6. Vanaf daar volgt u te voet of met de fiets het verharde (fiets)pad rechtdoor het bos in. Na zo’n 500 meter vindt u de ingang van de begraafplaats aan uw rechterhand.
<