Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis

De natuurbegraafplaats in Sondel bevindt zich aan de noordzijde van het oude woud De Bremer Wildernis en is gesitueerd op een voormalige robinia plantage. Natuurbegraven draagt bij aan de bescherming en het behoud van dit nieuwe natuurgebied dat steeds gevarieerder en fraaier wordt naarmate de tijd verstrijkt, omdat het bos van binnenuit wordt vernieuwd. Het streekdorp Sondel ligt tussen Balk en Lemmer, op de zuidelijke zandrug van Gaasterlân, niet ver van natuurgebied De Sondeler Leijen.

Bekijk de nieuwe video van natuurbegraafplaats Bremer Wildernis

Hand in hand met de natuur

Op deze locatie is een gevarieerd inheems bos gerealiseerd dat mooi aansluit op het omliggende bestaande, eeuwenoude woud De Bremer Wildernis. De voormalige robiniaplantage is omgevormd tot nieuw natuurgebied in de vorm van een natuurbegraafplaats. Homogene, gelijkvormige en niet-inheemse aanplantingen maken hierbij plaats voor meer gevarieerde vegetatie met overwegend inheemse soorten. Waar mogelijk wordt een verticale gelaagdheid gerealiseerd met een afwisseling van bomen, heesters en een rijke bosvloer. Tevens wordt gestreefd naar een bos waarin verschillende ontwikkelingsfasen terug te vinden zijn. Hier een groep volwassen bomen, daar een veld jonge scheuten. Op sommige plekken is er openheid en krijgt de zon meer invloed. Zo ontstaat een rijk en gevarieerd geheel en krijgt de natuur de kans om te floreren.

Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis is een kleurrijk decor voor persoonlijke uitvaartdiensten en een bijzondere herdenkingsplek.

Het aanbod van natuurbegraafplaats Bremer Wildernis bestaat uit:

  1. Uw eigen plek kiezen. De natuurgraven liggen op geruime afstand van elkaar.
  2. Eeuwige grafrust. De graven worden niet geruimd.
  3. In de ceremoniele buitenruimte kan een plechtigheid plaatsvinden en kunt u in alle rust afscheid nemen van een dierbare overledene.
  4. U betaalt geen onderhoudskosten voor het natuurgraf. Wij verzorgen het beheer en het onderhoud van het bos en de natuurbegraafplaats.
  5. Een tijdsduur ceremonie naar eigen keuze; tot 3 uur.
  6. Advies en begeleiding bij de keuze en plaatsing van een gedenkteken en/of het planten van een herinneringsboom op het graf.
  7. Elk graf staat in onze administratie geregistreerd, zodat altijd op basis van markering, landmeting en/of gps de exacte plek van het graf gelokaliseerd kan worden.
  8. Een tijdstip van begraven naar eigen keuze tussen zonsopgang en zonsondergang. Er geldt een meerprijs voor tijdstippen na 16.00 uur en in het weekend
  9. Een transparant en eenmalig tarief.

In de inrichting van het terrein en de organisatie van het natuurbegraven is duurzaamheid een terugkerend principe. Dit uit zich niet alleen in de benadering van bos en natuur, maar ook in de verdere aanleg. Waar mogelijk wordt het voorhanden zijnde materiaal hergebruikt. Het hakhout wordt gebruikt voor takenrillen die de open ruimtes omzomen. De stammen als zitplek in de ceremoniële buitenruimte. En het zand uit de gegraven watergangen is gebruikt voor de ophoging en een voetpad.

Meer informatie

Vraag een gratis brochure aan.
Het reglement en de richtlijnen (PDF).
Een impressie van het natuurgebied.
Gecertificeerd natuurbeheer.
Het staat u uiteraard vrij om op eigen gelegenheid een wandeling te maken.
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag.

Nieuws & activiteiten

Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis ontvangt eerste Certificaat Natuurbeheer
Weekend van de Begraafplaats op 30 mei 2021

 

Coördinaten graflocatie

Heeft u als rechthebbende de coördinaten van uw graflocatie ontvangen van de beheerder? Op deze website kunt u de X en Y coordinaten invullen en vertalen naar Google Maps coördinaten.

<